werken bij de school voor media

Werken bij de Mediaschool

Mediaschool Hilversum biedt een prettige werkomgeving waarin docenten verschillend zijn wat betreft (beroepsgerichte) vakken, leeftijd en ervaring. Zij streven er samen naar om de leerlingen uit te dagen en het maximale uit zichzelf te halen. De Mediaschool  is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (gelegen nabij station Hilversum Centraal). Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden (conform CAO van het voortgezet onderwijs) waaronder pensioen, eindejaarsuitkering en 12 weken vakantie per jaar. Daarnaast zijn er veel ontwikkelingsmogelijkheden voor docenten met kwaliteit en ambitie. Elke docent krijgt een laptop ter beschikking.

Werken bij Alberdingk Thijm Scholen

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Bij Alberdingk Thijm Scholen werken meer dan 750 onderwijsprofessionals verspreid in het Gooi​. ​​​​​​​​​Wij bieden ze de kans zich voortdurend te ontwikkelen. De speerpunten van de organisatie zijn ICT en tweetaligheid en '​alles wat ertoe doet'. ​We zie​n de school als een 'community', waarbij we verder kijken dan alleen de schoolprestaties van de leerlingen. Dit betekent voor docenten en leerkrachten dat zij hiervoor open staan, kunnen meedenken en zich hieri​n ontwikkelen.

​Begeleiding nieuwe docenten: masterclasses en mentor

Nieuwe docenten die bij een van onze scholen komen werken, krijgen gedurende twee jaar een serie masterclasses aangeboden. Docenten die net zijn afgestudeerd en voor het eerst voor de klas zullen staan, krijgen een intensieve tweedaagse Class Room Management training. Daarna volgen enkele verdiepende masterclasses voor alle nieuwe docenten. De masterclasses worden verzorgd door het Alberdingk Thijm Institute.

Trainingen en studiedagen​

Het Alberdingk Thijm Insitute verzorgt trainingen, workshops voor onderwijsprofessionals. Er is een zeer breed aanbod waarmee docenten en leekrachten hun vakkennis kunnen bijhouden en hun vaardigheden kunnen aanscherpen. Veel trainingen worden verzorgd door eigen docenten. Daarnaast zijn er een aantal studiedagen per jaar waarvan een aantal met meerdere scholen zodat je de kans krijgt ook collega's van de andere scholen te onmoeten. Voor de bevordering van het Engels op de basisschool kunnen leerkrachten in het kader van het Engelse taalvaardigheidsprogramma een studiereis naar het buitenland maken. 


posthbo1.jpgPost hbo opleiding​ in schoolleiderschap​

Docenten uit het primair en voortgezet onderwijs met ambitie en leiderschapskwaliteiten kunnen deelnemen aan de opleiding voor schoolleider in het katholiek funderend onderwijs. Dit is een deeltijd opleiding in leiderschap van twee jaar. Deelnemers ontvangen na afloop het schoolleiders diploma. De opleiding wordt verzorgd door het Alberdingk Thijm Teachers College.Sport: business runs, bootcamp en yoga

ATS ATI Flyer What Really Matters 180x180_v3_Pagina_1.png

Sport en beweging is een speerpunt van de organisatie. Medewerkers van de verschillende scholen doen elk jaar mee aan verschillende business runs in Nederland waaronder de Hilversum City Run. Er is een jaarlijks hockey toernooi en bijna elke VO-school heeft een eigen sportteam. ​En je kunt kosteloos meedoen aan de wekelijkse bootcamp en yogalessen.


​​ICT regeling​

ipad.jpeg

Eens per vier jaar kunnen medewerkers onder bepaalde voorwaarden gebruik maken ​van de ICT regeling. Je kunt dan voor een gunstig tarief een laptop of tablet aanschaffen.


Professionele Ondersteuning

De scholen vallen gezamenlijk onder een koepelstichting. Deze stichting en de scholen worden ondersteund door het besturingscentrum waaronder diensten vallen zoals finance & control, huisvesting, personeel & organisatie, juridische zaken en beleid, communicatie & pr en facilitaire zaken, ICT dienstverlening​,  het interne opleidingsinstituut (Alberdingk Thijm Institute) en een leerlingbegeleidingsinstituut (W.J.F. Nuyens Instituut). ​


Werken bij Alberdingk Thijm Scholen? 

Klik hier voor het actuele vacature aanbod.​​​

​Stage lopen bij Alberdingk Thijm Scholen?

Lees hier meer over de mogelijkheden​​

​​​